Заключителна среща по проект SaHаSo в Брюксел

В края на месец януари т.г. екип на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения се срещна с партньоритепо проект „SaHaSo – Щастливи и сигурни в обществото” в гр. Брюксел, Белгия. Посещението имаше за цел мениджърските екипи да обсъдят изпълнението на проекта преди неговото приключване, провеждането на конференция „Нови решения за обучение на лица с интелектуални затруднения относно взаимоотношенията, емоционалния живот и сексуалността” и запознаване със социални услуги, форми на защитена заетост и ресурси в общността за обучение на лица с интелектуални затруднения относно взаимоотношенията, емоционалния живот и сексуалността.

Представителите на нашата организация посетиха Дневен център „Артос”, който предоставя целодневни занимания и ангажираност в създадената към него пекарна за младежи с интелектуални затруднения; Bar de Soup – социално предприятие, което дава работа на млади хора, в т.ч. с увреждания, които нямат подкрепа от семейна среда, и кафене от френската верига Cafe Joyeux, 100% от чиято печалба се използва за създаване на заетост и за обучение на хора с ментални увреждания. Домакините от белгийските организации U Thrive Europe и Les Jardins du 8ème Jour бяха организирали срещи и с екипите на дневен център Tago и Fédération Laïque de Centres de Planning Familial – FLCPF. Тези контакти бяха изключително полезни за обмен на опит в работата с лицата с интелектуални затруднения относно взаимоотношенията, емоционалния живот и сексуалността и за планирането на бъдещи съвместни проекти.

#erasmusplusproject #ErasmusPlus #inclusion #Tolerance #EuropeanUnion #europeanunion #youth #EYY2022 #eyy2022 #EuropeanYearOfYouth #europeanyearofyouth #uthrive #dcriviera #8mejour #digitaltransformation #activecitizens #socialentrepreneurship #disabilities #integration

Галерия снимки може да разгледате ТУК

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *