ДариМиМечта

 Добре дошли в онлайн платформата към благотворителната кампанията „ДариМиМечта“ на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. Целта на кампанията е събиране на средаства за стартиране на социално предприятие към сдружението, с което искаме да дадем възможност на младежи със специални потребности да упражняват правото си на труд, равнопоставеност и по-достоен живот!  Благодарим Ви, че сте с нас! 

НАШИТЕ ГЕРОИ

Мирослава Люцканова

       РАЗМИСЛИ ЗА ВЪОБРАЖЕНИЕТО

       Обичам да правя разни дребни неща. Редя пъзели. Те развиват въображението. И докато си редя пъзелите, минават едни мисли през главата ми – „Да помагам.“ Това, с което мога да помагам, е домакинската работа в къщи. Докато редя пъзели, ми идват и идеи. И те се подреждат като малки елементи от живота ми. Тогава ми се приисква и да пея… Обичам да пея. Пея, когато съм сама. Пея от малка. Любовта ми към пеенето в годините прерасна в любов към сцената. Най-щастливите ми години бяха, когато посещавах уроци по театрално майсторство. Театърът също развива въображението. За жалост, се наложи да се откажа от репетициите, заради двигателни проблеми и трудна подвижност. Оттогава често сънувам,че уча реплики. И изпитвам болезнена липса. Освен липса, изпитвам и облекчение и радост от това, че съм се върнала на сцената, макар и насън. Аз съм една непоправима мечтателка. А мечтите не само развиват въображението. Те могат да се превърнат в реалност.

Мирослава 

Евгения Пеева

      ЛЮБИМА ГРИЖА

       Моята основна грижа е МАМА. Нека да е жива, здрава, бодра и щастлива! Тя ми е най-скъпата майка на света. По-скъпа е от другите майки, защото я обичам! Обичам да правя сладкиши с нея. Любимите ми сладкишчета са наречени от мен „Сърца“. Иска ми се да направя толкова голяма доза смес за сърца, че да и́ покажа колко много се радвам, че нея я има! Чудно ми е защо тя настоява да се справям с всичко сама. Хем искам да знам, хем не… защото желанието ми е нея винаги да я има!