СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ

ДариМиМечта

СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ

ДариМиМечта

Благодарим Ви, че сте с нас!  

Сдружението е вписано в регистъра на социалните предприятия – клас А  под №83 от 05.04.2024г.

       Социалното предприятие „ДариМиМечта“ предоставя обучение в  трудови умения на младежи в неравностойно положение, като им дава възможност да развият необходимите компетенции за успешна интеграция на пазара на труда. Основната цел е да се подкрепи техният социален и професионален растеж, като се предоставят образователни програми, професионални наставници и възможности за стажове или работа.
   Освен това, социалното предприятие финансира и изпълнява социално значими проекти на Сдружението, насочени към подобряване на качеството на живот на младежи с увреждания в насоки към осигуряване равен достъп до образование, заетост, социални услуги и  възможности за активно участие в обществото. 
  Тези проекти  включват  дейности като:

  • провеждане на реахабилитационни лагери
  • достъп до култура и изкуство
  • различни иновативни и образователни инициативи и др.
  •  

НАШИТЕ ГЕРОИ

Мирослава Люцканова

       РАЗМИСЛИ ЗА ВЪОБРАЖЕНИЕТО

       Обичам да правя разни дребни неща. Редя пъзели. Те развиват въображението. И докато си редя пъзелите, минават едни мисли през главата ми – „Да помагам.“ Това, с което мога да помагам, е домакинската работа в къщи. Докато редя пъзели, ми идват и идеи. И те се подреждат като малки елементи от живота ми. Тогава ми се приисква и да пея… Обичам да пея. Пея, когато съм сама. Пея от малка. Любовта ми към пеенето в годините прерасна в любов към сцената. Най-щастливите ми години бяха, когато посещавах уроци по театрално майсторство. Театърът също развива въображението. За жалост, се наложи да се откажа от репетициите, заради двигателни проблеми и трудна подвижност. Оттогава често сънувам,че уча реплики. И изпитвам болезнена липса. Освен липса, изпитвам и облекчение и радост от това, че съм се върнала на сцената, макар и насън. Аз съм една непоправима мечтателка. А мечтите не само развиват въображението. Те могат да се превърнат в реалност.

Мирослава 

Надя Димкова