Проект „Вдъхновени от природата – мисия „Здраве“Важно е да се грижим за здравето си, защото помним думите на мъдреците: „Който е здрав, има надежда; който има надежда, има всичко“.
Здравословният начин на живот близо до природата, здравословното хранене, активността, движението ни дават възможност да използваме целия си потенциал, за да постигаме своите цели и мечти, а също така и да помагаме на другите.
Затова тази година юли стартира с едно свежо, „зелено“, активно и зареждащо обучение по всички теми, свързани със здравословния начин на живот, здравословното хранене, активното движение и начините да опазваме природата, докато полагаме грижи за здравето си. В тренингите ще се включат млади хора с интелектуални затруднения заедно с техни връстници без увреждания. По време на еко тура „Тайните на истинската храна“ ще посетят еко ферми и биоградини в близост до Варна, за да се запознаят с добри примери как природата може да се съхранява с особена грижа и където успешни предприемачи произвеждат екологично чисти(истински) хранителни продукти именно като ценен природен ресурс.
Своят опит участниците ще споделят с приятели и съмишленици на публичното събитие „Твърде хубаво да го изхвърлиш“ през м. Септември и ще демоснтрират пред гостите различни рецепти за здравословно приготвяне на храна, интересни и лесноприложими техники за намаляване изхвърлянето на храна.
И за да стигнат посланията им до възможно по-голям брой хора, младите хора ще влязат в ролята на инфлуенсъри в няколко кратки видеа, демонстрирайки лесни начини за водене на активен и природосъобразен начин на живот, здравословни рецепти, начини за намаляване изхвърлянето на храна от домакинствата, призовавайки публиката да възприеме тези начини за съхраняване на здравето и на околната среда.
 
Проектът ще продължи да средата на месец октомври и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Младежки проекти 2021”.

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *