Проект „Фабрика за зелена терапия“

   Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения стартира изпълнението  на проект „Фабрика за зелена терапия“.

   Младежите и децата с интелектуални затруднения имат постоянна необходимост от подкрепа за разгръщане на максималния си капацитет на личностно и творческо развитие, която им гарантира правото на достоен и стойностен живот в общността. Интензивната терапия и рехабилитация  за тях е жизнено важна  дейност, но изисква голяма консумация на  хартия и нерециклируеми материали.

    С дейностите по проекта ще създадем  „Фабрика за зелена терапия“, водени от мисията на организацията да подкрепяме и подпомагаме личността,  да адаптираме средата за нуждите на хората с увреждания, но й да опазваме околната среда ще създадем, апробираме и приложим  Модел  на зелена терапия  в Център за социална рехабилитация и интеграция  за младежи с увреждания “Чайка“. Зелената терапия е  иновативен  и ефективен модел  на терапия  и рехабилитация с рециклирани материали,  изработени в  самия процес на трудотерапия от младежи с увреждания.

⁉️Какво ни очаква⁉️

✅  Осигурявана на цялостно техническо оборудване и материали необходими за изграждане на капацитет в ЦСРИ „Чайка“ за стартиране на модул „Зелена  терапия“  .

✅ През месец март и април ще проведем серия от практически работилници, в които ще се учим да изработваме картон  и декоративна изделия от рециклирана  хартия. 

✅ Ще дадем втори живот на отпадъчен дървен материал, който ще превърнем в къщички за птици, навеси за бездомни кучета, декоративни таблени с екологични послания  и др.

✅ И още много интересни идеи, свързани с  обучение в трудови умения на млади хора със специални потребности , но сМисъл и любов към природата.

⁉️А за всички вас, които сте  любопитни и  нетърпеливи да разберете как, защо и с какво 😍

Нашите невероятни водещи Никол Кънчева и Георги Иванов са Ви подготвили серия от видео уркшопи, в които ще отговорят на всичките Ви въпроси. Можете да  ги намерите във фейсбук страничката ни. 💯

  От прилагането на този модел за „зелена терапия“ очакваме да постигнем нулев хартиен отпадък и  ще намалим количеството на други отпадъци.   Мисията на „Фабрика за зелена терапия“ е, чрез рециклиране, опазване на околната среда,  спасяване на дървета  и внедряване на модела “зелена терапия“ за подобряваме  качеството на живот на хората с увреждания.

  Решението, което предлага „Фабрика за зелена терапия“ ще даде резултати не само в социалните услуги на Сдружението, но в организации и институции, които работят с мисъл за околната среда.

Проект „Фабрика за зелена терапия“  се реализира благодарение на и с финансовата подкрепа на фондация „Обществен борд на TELUS International в БългарияЩе постигнем това чрез следните дейности: 

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *