Проект „ДариМиМечта“

ДариМиМечта

Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения стартира изпълнение на проект ‚ДариМиМечта“.

Добре дошли в нашия блог, където ще ви разкажем за стартирането на нашия иновативен проект, насочен към запознаване на младите хора с принципите и идеите на социалното предприемачество. Този проект има за цел да вдъхнови, обучи и подкрепи новото поколение предприемачи, които не само искат да постигнат финансов успех, но и да имат позитивно въздействие върху обществото.

  Планираните дейности целят повишаване информираността  на младите хора  за същността на социалното предприемачество и доброволчеството, придобиване на умения за планиране и реализиране на дейности с добавено социално въздействие, чрез обмяна на личен опит и включване в смислени дейности съвместно с младежи в неравностойно положение.

    Социалното предприемачество се отличава със своята способност да съчетава иновациите и бизнеса с решаването на социални проблеми. В нашия проект ще предоставим на младежите възможност да научат как да развиват идеи, които не само ще генерират доходи, но и ще допринесат за подобряване на обществото.

Главният фокус на нашия проект ще бъде върху следните аспекти:

1. **Обучение:** Ще предоставим образователни модули, уъркшопи и уебинари, които ще обхванат как да се създават социални предприятия, как да се изгражда устойчив модел и как да се измерва социалното въздействие.

2. **Наставничество:** Ще осигурим опитни ментори и предприемачи, които ще подкрепят младите участници в процеса на разработка и реализация на техните идеи.

3. **Мрежа:** Създаване на общност, в която младите хора могат да споделят опит, да намират партньори в своите начинания

Смеем да кажем, че този проект представлява нашата страст и ангажимент към създаването на положителни промени чрез иновативни бизнес модели. Следете блога ни за повече информация и вдъхновение от развитието на нашия иновативен проект „ДариМиМечта“Проектът се реализира,с финансовата подкрепа на Община Варна –

дейност „Младежки проекти 2023”

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *