Проект „Дни без червило – 8 вдъхновяващи истории”

„Дни без червило” е реалност, в която живеят жените с увреждания и майките на хора с увреждания – реалност на преодоляване на различни затруднения и препятствия, в която крехката женственост няма място.

Инициативата „Дни без червило“ организира специално осмомартенско събитие за млади жени с увреждания и майки на лица с увреждания, в коeто те да споделят бариерите, предизвикателствата от живота с уврежданията, особено в условията на пандемия, както и примери за тяхното преодоляване. Предварително направени професионални фотопортрети на участничките(предшествани от професионална сесия грим и прическа) ще бъдат подредени в изложба на 8-ми март, по време на Разговор на кафе „Дни без червило“ за приноса на жените с увреждания и майките на лица с увреждания към постиженията на жените във времето, в което живеем.

В продължение на целия женски месец март ще споделяме истинските лица и вдъхновяващите лични истории на осем от тези жени – истории за преодолими и за все още непреодолени бариери, за приемане на различните роли на жената, въпреки дискриминацията, за малки и големи постижения въпреки границите, които заобикалящият свят им поставя.

Проектът „Дни без червило – 8 вдъхновяващи истории” се реализира с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *