Проект „Устойчиво бъдеще“

2020 година в редица отношения  се оказа доста по-странна от очакванията ни… След дълъг период на затваряне излизаме навън, на въздух и сред природата! Звучи чудесно, но отново си припомняме колко е важно да пазим Земята – нашия дом, за да имаме и чист въздух, и зелена природа не само за разходки, но и за живеене.

Започнахме резлизирането на проект „Устойчиво бъдеще – програма за екологична култура и „зелени” предприемачески умения за млади хора с интелектуални затруднения” в началото на август т.г., но неговата идея беше развивана с общите усилия на екипа и потребителите на Дневен център „Ривиера” в продължение на месеци. Участниците пътуваха по Северното черноморие, за да почистят  от боклуци дивите плажове до Дуранкулак, Крапец, Шабла, а от най-„впечатляващите” събрани отпадъци ще изработят интересни сувенири. За тази цел започнаха специално обучение в използване на траш арт техники, или в т.нар. изкуство от боклуци. Заедно с това им предстои да усвоят много и полезни знания в обучението в „зелени” предприемачески умения и да научат как, опазвайки природата, хората могат да развиват своите общности и да стимулират икономиката. А шедьоврите от боклуци? Те ще бъдат представени на изложба и продадени на търг, а тези, които не срещнат своите купувачи, ще бъдат подарени на приятели и съмишленици, за да стигнат посланията на проекта до колкото се може повече хора.

Проектът продължава да средата на месец октомври и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Младежки проекти 2020”.

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *