„Твърде хубаво да го изхвърлиш“

Знаете ли, че почти половината от всичката произведена по света храна се изхвърля? И ако ние не сме състояние да направим почти нищо за храната, която се изхвърля още преди да е стигнала до пазара – например краставици, които са, да речем, криви!, то можем да намалим изхвърлянето на храна, която сме купили или приготвили у дома.

Ето така се роди и идеята за нашето градинско събитие „Твърде хубаво да го изхвърлиш“, което се проведе на 14.10.2021г. в двора на Дневен център „Ривиера“. Имали сме и по-добри атмосферни условия 😊, но малко облаци, дъжд и като цяло неприятно време 😊 не са в състояние да ни накарат да се оплакваме. Ние действаме.

Защото има много неща, които можем да направим, за да намалим изхвърлянето на храна – като пазаруваме разумно, като съхраняваме правилно; като комбинираме остатъци от ястия, като използваме максимално хранителните продукти.

Какво бихте приготвили от авокадо, маруля, мед и лимон? А ако са ви останали хляб, сирене, грозде и шоколад(вярно, че е малко невероятно да остане шоколад, който да е застрашен от изхвърляне… 😊 )

Никак не е трудно! Само използвайте въображението си – повече креативност означава по-малко изхвърляне на храна.

Проектът „Вдъхновени от природата – мисия „Здраве“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Програма „Младежки проекти 2021“

Сподели за нас

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *